luni, 22 iulie 2024

MARTOR ACTIV /Gata cu politichia/ Dați-mi voie să pun cele 2 semne - ?!

 MARTOR ACTIV / continuare/

A apărut ieri seară pe toate marile canale de știri numita, arhicunoscută Șoșoacă. Unde?

În Parlamentul european și s-a/ne-a mai făcut  încă odată  de minune!

Vedeți Dvs., dacă am fi avut o Fișă a postului de parlamentar serioasă și respectată, acest caz, al numitei Șoșoacă nu ar mai fi avut loc!

Vreau sa va spun că mă încearcă o mare deziluzie.

Am discutat pe tema Fișelor cu mai mulți profesioniști în materie.Va rog să mă credeți  ca toți ezită  sa facă ceva. Formula simplă este: "Eu nu fac politică"...Tot asa au zis și alți vecini de-ai noștri și acum riscă o "ostracizare" pe termen lung...

Nu voi putea redacta singur tot materialul, de aceea aștept  și vă  astept sa va treziți la realitate. Sau, dacă nu se poate, nu se poate. Probabil că poporul nostru încă doarme...Textele mele oricum rămân în volumul „Hronic din vremea guvidului 19 ss” și vă vor sta la dispoziție.

La ploaia de întrebări pe tema damei de "pică", de ieri, din Parlamentul European, nu am să mai încerc un răspuns diplomatic, ci am sa spun lucrurilor pe nume...Păcat.

Doamne ajută!

MIB

P.S.

Șoșoacă flutură deasupra capului, ca pe o sabie a victoriei, icoanele în tandem  - Măicuța Sfântă și Mântuitorul nostru - Isus Hristos. Părintele Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, pe bună dreptate a remarcat imediat:

„Icoana nu este o armă, ci o fereastră prin care privești și ești privit. E spațiul vizual al întâlnirii dintre două priviri, al dialogului în rugăciune, act adânc civilizator, nu barbar demolator. Icoana poartă în ea mereu un chip tăcut, smerit, nu descompus de ură și greu de privit. Icoana nu face politică, nu protestează, nu validează războaie, nu expectorează injurii. Ea doar invită tăcut la anamneză morală, la pocăință discretă, la adunarea gândurilor din risipire, la împărtășirea lor chipului blând, care te privește intens până dincolo de frontiera acestei  vieți, sperând ca tu să înțelegi că nu chiar totul e deșertăciune”.

RESPECT - SMERENIE - CURĂȚIE!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu